Min nye favoritt når det gjelder kveldsmat.. Nam!
Det er både enkelt – smakfullt og næringsrikt, og det er akkurat derfor jeg digger det. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men har gjort min egen lille vri for at jeg skal holde meg tilstrekkelig mett over flere timer.
Du trenger:
100 g mandelmelk (uten tilsatt søtning)
100 g laktosefri yoghurt naturell
2 ss hirseflak
1 ss chiafrø
1/2 ss glutenfri havregryn
En god dæsj Ceylon Kanel
Fremgangsmåte:
Tilsett alle ingrediensene i en glasskrukke og rør godt sammen – kle krukken med folie eller et lokk og sett det hele inn i kjøleskapet. La det stå over flere timer slik at det virkelig får godgjort seg.
Serverer kjøleskapesgrøten sammen med friske eller frosne tinte bringebær eller blåbær.
Som du kan se så tilsetter ikke jeg noen form for søtning foruten bærene. Hvis du kunne tenke deg å gjøre grøten søtere kan jeg dog anbefale kokosblomstsukker. Den har en litt karamelisert smak som trolig gjør seg veldig godt sammen med grøten.
Kjøleskapsgrøten er rett og slett helt genial – så dette må du bare prøve! Forstår ikke hvorfor jeg ikke kom i gang med dette tidligere, men bedre sent enn aldri sant?
Velbekomme! ❤