Bakterier til tarmen!

I midten av mars ble tarmen min erklært frisk og fri for betennelse! I følge undersøkelse er det nemlig ikke noe betennelse av betydning igjen. Jeg må fortsette på medisiner og gjøre det jeg har gjort hittil riktig nok, men kroppen min er helt klart i en positiv utvikling. I tillegg til medisiner vil jeg selvfølgelig fortsette å trene og spise slik som jeg gjør. Kroppen er et evig prosjekt og ingen dager er like ha rjeg funnet ut.

Til tross for at tarmen er erklært frisk søker jeg stadig vekk informasjon og gjør ting som kan hjelpe den og kroppen min til å bli enda bedre enn hva den er i dag. Uansett om det gjelder kosthold, helsekost, trening, restitusjon, mm.

Kroppen min er viktig for meg! Det er den plassen jeg skal bo resten av livet og jeg ønsker å gjøre alt i min makt for at den skal ha det bra. Den har hatt mange år med betennelser og det som er, og den fortjener derfor litt ekstra oppmerksomhet ❤

I den anledning har jeg startet opp med Vita Biosa, eplecidereddik og endelig fermentering!

13517728_10157088001760173_1231704798_o

Jeg har visst om sist nevnte veldig lenge, men alt til sin tid. Hjernen min har på en måte selektert bort alt om fermentering, helt til for noen uker tilbake hvor jeg smakte min første kombucha te på Røtter, St.Haugen fra Eimealt. Jeg har etter den tid fått øynene mer og mer opp for dette fiffige opplegget og har startet sånn smått på egenhånd. Jeg hentet blant annet to scoby (heretter kalt Baktus en og to) i helgen, har kjøpt inn det som trengs (økologisk sukker, økologisk sort te, krukker og flasker), og i dag laget jeg min første batch med kombucha te!

Dette skal nå stå i 10-14 dager så vidt jeg har forstått og det er ikke gitt at det går!, så jeg er veldig spent på om det blir vellykket! Etter at denne prosessen er unnagjort tenkte jeg å lage en god kombucha te smaksatt med friske bringebær og eller blåbær, og eventuelt rabarbra fra hagen hvor jeg vokste opp!

Kombucha te tenker jeg å drikke daglig slik at jeg får tilført rikelig med gode bakterier til tarmen min slik at den blir sunn, frisk og sterk! Med tiden vil jeg også sette i gang et aldri så lite prosjekt hvor det skal fermenteres grønnsaker!

Det gledes! ❤

God tirsdag!

 

Dette innlegget ble publisert i Generelt, Kostholdstips, Sunne oppskrifter, Treningstips og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Bakterier til tarmen!

  1. Susanne sier:

    Så spennende!! Så dette er egentlig bakterier? Og hva er disse scoobyene?

    • Dette er bakterier ja 🙂 Den klumpen du ser på bildet oppi krukken. Disse er nå i hver sin krukke med sort te og sukker 🙂 Scoby er en bakteriekultur! Litt spesielt, samtidig som det er veldig gøy! 😀

  2. Susanne sier:

    Kjempespennende! Gleder meg til å lære mer om det! Eller, til jeg kan lære mer om det av deg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s