Hjemmelaget karamellfudge med en smak av daim, peanøtter og mørk sjokolade søtet med kokosblomstsukker! Mektig, men meget godt!
Du trenger:
- 1 dl fløte (jeg brukte laktosefri)
- 2 ss kokosblomstsukkermelis (Aman Prana). Hvis du kun har kokosblomstsukker kan du male det opp slik at det blir fint. Alternativt kan du bruke sukrinmelis.
- 50 g meieirismør
- 50 – 100 g mørk sjokolade (jeg brukte Vivani 75% søtet med kokosblomstsukker)
- En god neve peanøtter (jeg brukte usaltede)
- En liten klype himalayasalt dersom du bruker usaltede peanøtter
Slik gjør du det:
Mål opp og ha smør, kokosblomstsukker og fløte i en teflonkjele. Rør det godt sammen og kok opp. La stå i en times tid på svak varme. Jeg måtte ha det på det svakeste på komfyren, for det skal kun putre litt. Rør kun noen få ganger i løpet av timen. Hvis det skiller seg så rører du godt og tilsetter en skvett kald fløte. Bruk gjerne en god visp og ikke vær redd for å røre ordentlig dersom det skiller seg.
Når karamellen er ferdig har du den opp i en form ikledd folie. Trykk den litt utover og legg peanøtter på toppen. Trykk de gjerne litt ned i fudgen. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren en liten stund slik at karamellmassen får avkjølt seg helt.
Varm opp sjokolade ved hjelp av et vannbad og tilsett gjerne litt himalayasalt eller lignende for å spice den opp litt. Ha dette så over karamellen og peanøttene. Sett i kjøleskapet og la stå kaldt til sjokoladen har stivnet.
Spis, nyt og kos deg med hjemmelaget karamellgodis! ❤
Oppbevares i kjøleskap.