De beste (!!) muffinsene jeg noensinne har smakt uten gluten- (korn), laktose og sukker! En must try for de som er glade i sjokolade og kokos!
Du trenger:
30 g råkakao
40 g Cocosa Extra Virgin kokosolje
100 g kokosblomstsukker
3 egg
2 ss laktosefri fløte (eller kokosmelk)
1/4 ts himalayasalt eller havsalt
1/4 ts vaniljepulver
30 g kokosmel (eller peanøttmel)
1/4 ts bakepulver
Topping av eget ønske. Cocosa chips er knallgodt (se opprinnelig oppskrift nederst på siden), men kan tenke meg at en god smørkrem – eller sjokoladekrem også egner seg ypperlig!
Slik gjør du det:
- Smelt kokosoljen på svak varme og rør inn råkakaoen. Sett til side og la det avkjøle seg.
- Visp sammen kokosblomstsukker og egg i egen bolle
- Tilsett fløte eller kokosmelk, salt og vanilje
- Visp røren inn sammen med smeltet kokosolje og råkakao
- Sikt melet og bakepulveret og rør det hele sammen til en jevn røre.
Fyll muffinsformer (jeg fikk cirka 9 stykker). Stek på cirka 180 grader i 14-15 minutter. Se an din stekeovn. Min krevde lavere temperatur og kortere steketid enn hva det stod i oppskriften.
Oppskriften er hentet fra soma.no og den finner du her.
Velbekomme og nyt! ❤