Veldig godt, mørt og saftig!
En middagsrett som lager seg selv.
Du trenger:
- Koteletter (med eller uten bein)
- Salt og pepper
- Meierismør eller kokosolje til steking
- Vann
Serveres med masse deilig salat og eventuelt noe søtpotet, quinoa eller lignende ved siden av.
Lages på følgende måte:
Stek kotelettene på hver side – krydre med salt og pepper. Legg kotelettene i en ildfast
form og hell litt vann i stekepannen. Rør vannet inn med det som er i stekepannen og hell deretter over kotelettene i formen – tilsett gjerne noen klatter meierismør i formen før den settes i stekeovnen. Stek på 200 grader i 1 1/2 – 2 timer. Pass på at vannet ikke damper bort underveis i steketiden og vann kotelettene litt underveis med væsken som er i formen for å sørge for at kjøttet holder seg saftig.
Jeg skal love at disse ikke smaker som kotelettene du har fått servert etter at de har blitt stekt i panna og blitt kjempe seige!
Kotelettene blir helt sinnsykt møre og smaker himmelsk sammen med masse god og næringsrik salat og frukt av eget ønske!
Velbekomme!