Snaddermat på sitt beste (og enkleste) !!
Du trenger:
- Lårben av kylling (ikke kyllingfilet)
- 1 boks hakkede tomater (gjerne økologisk)
- 1 potte med frisk basilikum
- Meierismør eller kokosolje til steking
- Salt, pepper og ønsket krydder. Jeg bruker chili explosion.
- Salat, ruccola, spinat
- Tomat, agurk, paprika
- Ananas eller honningmelon for å pimpe opp litt
- Quinoa, søtpotet eller råris som karbohydratkilde (kan sløyfes)
Lages på følgende måte:
– Stek kyllingen godt på begge sider med ønsket krydder – legg den så i en ildfast form.
– Hell hakkede tomater (eller friske tomater) i stekepannen og tilsett hakket basilikum – kok opp i noen minutter
– Hell tomatene og basilikumen over kyllingen
– Sett formen inn i ovnen og ovnsbak på 20-30 minutter / 200 grader
Server med en skikkelig god salatblanding av eget ønske med en ekstra næringsrik karbohydratkilde hvis ønskelig.
Voliá!