Elements of yoga – utdannelse i regi av SAFE Education Norge

I helgen deltok jeg på den første samlingen i forbindelse med yogainstruktørutdannelsen: Elements of Yoga. I og med at jeg ikke hadde noe særlig erfaring fra yogaverdenen og at jeg gikk til noe helt nytt var jeg selvfølgelig spent på hvordan ting ville bli lagt opp, om det ble for vanskelig, de andre kursdeltakerne og ikke minst kursholder + mye mye mer!

12278818_10156297861085173_8874652955490971310_n

Etter helgen sitter jeg derimot igjen med en masse gode følelser. Det har vært over all forventning både med tanke på de jeg var på kurs med, Grethe Størlan, pensum, teori, praksis og kurslokale. Vi ble alle tatt godt i mot av en fantastisk sprudlende dame og tror de fleste av oss fant tonen relativt raskt ved hjelp av morgenkaffe, god stemning og hyggelig prat på morgenkvisten.

Det ble lite stillesitting og mye praktisk arbeid i løpet av helgen. Tror de fleste av oss kan skrive under på at stølheten kom snikende og at det krevde litt ekstra av kropp og hode søndagen. Vi øvde oss på hverandre, gikk igjennom mange ulike yogaøvelser og diverse informasjon omkring disse. Jeg følte meg sett av kursholder og det var mulig å komme med innspill, egne meninger og erfaringer – noe jeg liker svært godt. Jeg lærer best når jeg kan stille spørsmål, praktisere og føle at jeg er en del av noe – og dette var helt klart tilfelle denne helgen. Ingen spørsmål var for «dumme» og Grethe besvarte så godt hun kunne. Erfaringene til kursdeltakerne var sprikende og det var ikke noe problem om du var relativt nybegynner eller mer erfaren. Alle ble tatt hensyn til. Denne utdanningen er med andre ord for alle som ønsker å jobbe med yoga og lære mer.

Pensum til kurset er veldig interessant og tar for seg litt filosofi omkring yoga, historie, ulike øvelser, retninger og så videre. Det er lagt vekt på det som er av betydning og ikke alt annet svada, noe som er svært positivt for min del! Det er en del å lese på og for å få lisens må en utføre en skriftlig eksamen, samt sende inn en video hvor du filmer deg selv under en 60 minutters yogasekvens med minimum 5 deltakere. Dette er et kvalitetsstempel slik jeg ser det og gjør at det krever litt mer enn å bare være tilstede i kurshelgene. Du er faktisk nødt til å vise at du ønsker dette og samtidig jobbe ekstra for det. Videoen har du litt tid på etter kurset. Du kan med andre ord praktisere og bruke det du har lært til du føler deg klar til å filme deg selv og sende inn til godkjenning.

Utdanningen er grunnleggende og for å få enda mer erfaring oppfordres det til egenpraksis, workshops og lignende. Skal du bli god på noe så må du øve og praktisere. Innen yoga er det dessuten viktig å finne sin egen vei og finne ut hva du ønsker å videreformidle og hvordan du ønsker å fremstå. Yoga er ikke bare yoga og dette er bare starten på min egen yogareise! Det gledes! Desto mer jeg leser og lærer om yoga desto mer overbevist blir jeg om at dette er min vei å gå!

12249806_10156297861055173_1769557793576920440_n

Min tidligere arbeids- og treningserfaring var til stor hjelp og jeg kunne trekke mange røde tråder i løpet av kurshelgen. Jeg kan derfor varmt anbefale yoga og selve utdanningen til andre som jobber med tilsvarende – uavhengig av om du ønsker å jobbe som yogainstruktør eller bare ønsker å lære mer og bruke kunnskap og erfaring i forbindelse med det nåværende arbeidet ditt.

Mennesker vil alltid ha bruk for bevegelse, god mobilitet og sinnsro. Vi sitter mer, blir stivere og stivere, stresser så til de grader mye og drar rumpa vår til treningssenteret x-antall ganger i uken uten å myke opp muskler og varme godt nok opp. Det sier seg selv at dette er oppskriften på en mer eller mindre sliten kropp. Jeg skal ikke være for bastant for vi er alle forskjellige, men jeg føler selv hvor stiv jeg selv er og blir etter trening og mye stillesitting. Jeg bruker derimot massasjeball og god oppvarming flere ganger i uken. Yoga og bevegelse generelt er bra for kroppen og jeg er utrolig glad for at jeg får muligheten til å lære bort til andre og samtidig inspirere til mer bevegelse i hverdagen. Vi trenger det alle sammen – store og små!

12243312_10156297861040173_8366110238956999777_n

Kursholder Grethe er dessuten et menneske som virkelig imponerte og hvis jeg skulle gjettet alderen hadde jeg helt klart bommet med flere år. Makan til dame skal du lete lenge etter og jeg er utrolig glad for at jeg valgte å bli med på dette kurset. Hun er utrolig dyktig, har holdt på med dette i over 30 år og har smidigheten til en katt. Hun er sulten på kunnskap og gjør sitt ytteste for å lære mer og utvikle seg – noe som gjenspeiles i det hun gjør. Hun er ufattelig inkluderende og du føler deg både ivaretatt og sett.

Jeg gleder meg masse til neste kurshelg som holdes om 14 dager og til teoridelen som gjennomføres januar og februar 2016. Kontakter, kunnskap og utvikling er utrolig viktig i en bransje som dette og jeg ser frem til å lære mer og friske opp i hjernebarken i tiden fremover. Teoridelen tar for seg blant annet anatomi, fysiologi og biomekanikk – områder som helt klart trenger en liten oppfriskning i ny og ne og som er utrolig viktig når en jobber med trening, bevegelse og mennesker.

Når det er sagt..

Går du med en liten yogaspire inni deg? Har du lyst til å lære mer om yoga og jobbe med lidenskapen? Da anbefaler jeg virkelig denne utdannelsen på det sterkeste! SAFE Education Norge er dessuten svært kompetente og benytter seg av utrolig dyktige fagfolk som gir deg den kunnskapen og erfaringen du trenger for å lykkes. Med koden ptcnerland får du dessuten 25% – så hva venter du på?

Trykk deg inn her og ta kontakt med SAFE allerede i dag for å komme i gang! Jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det og angrer ikke et sekund på valget!

God tirsdag ❤

Dette innlegget ble publisert i Generelt, Treningstips og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s