Proteinpizza – næringsrik og en fryd for ganen!

Pizza er sjeldent hjemme hos meg. I det siste har jeg derimot laget og falt pladask for en variant som både er meg-vennlig, rik på næring og som smaker utrolig godt! Prikken over i`en er at den er meget lett å lage og at man bruker minimum med tid, bortsett fra steketiden som er normal steketid.

Oppskriften er hentet fra Mat for sjelen og den originale finner du her. Jeg har derimot gjort et par endringer da jeg ikke er så voldsomt glad i å bruke kokosmel. Konsistensen er litt for melete og smaken litt for søt. Sesam-mel ble derimot redningen i mitt tilfelle. Hva du trenger og fremgangsmåte ser du under.

Knock yourself out og nyt med god samvittighet!

12419085_804716389674512_1322368950218178536_o

Du trenger:
1 boks Cottage Cheese
4-5 ss Sesam-mel
4 egg
2 klyper salt
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte:
Visp eggene med en visp eller en stavmikser slik at de blir luftige – tilsett cottage cheese, sesam-mel + salt og rør godt. Deretter kler du et bakebrett med bakepapir og heller røra (som er noe tynn) på bakepapiret og smører blandingen utover slik at det formes som en pizzabunn. Pass på at røra blir fordelt jevnt utover og at det ikke blir for tynt i kantene. Stek i cirka 10-15 minutter slik at bunnen får «satt seg».

Deretter flytter du bunnen over fra bakebrettet til en rist og steker pizzabunnen i  ytterligere 15-20 minutter på 200 grader. Steketid er avhengig av hvor sterk ovnen din er. Sett gjerne på grill dersom du har det og prøv deg frem. I og med at det ikke er vanlig mel så er det ikke bare bare å få den tynne og sprøe bunnen en er vandt med.

12471516_805143459631805_5360585875000784124_o

Mens bunnen er i stekeovnen kan du forberede hva du ønsker å ha på pizzaen. For min del ble det kyllingkjøttdeig stekt i meierismør og krydret med paprika, chili, salt, pepper og en jalapenoblanding. Bruk mer enn gjerne fersk chili og eller hvitløk og løk. Jeg tåler dessverre ikke løk, men det gir en fantastisk god smak. Når kjøttdeigen var noenlunde ferdig tilsatte jeg tomatpurré og en liten skvett vann for å få det hele litt mer saftig og smakfullt.

Når bunnen var ferdig stekt ble den toppet med kjøttdeigblandingen, ferske tomater, paprika, Mozarella og pizzakrydder. Etterstekte i cirka 10 min på 200 grader – til osten hadde smeltet. Bruk gjerne fersk ananas, sopp og så videre. Kreativiteten og smaksløkene setter ingen grenser så det er bare å slå seg løs. Sesam-melet gir en god og mild smak til bunnen som passer sammen med det aller meste.

Dette er en fantastisk god pizza til de som kanskje er litt mer sensitive enn andre eller som rett og slett ønsker en god og næringsrik pizza som er enkel å lage. Oppskriften passer for 2-3 voksne mennesker. Dersom dere er 4 så anbefales det å tilsette noe mer av ingrediensene som brukes til pizzabunnen – eventuelt bare doble og lage to stekebrett. Da blir det i tillegg masse rester! Det er bare å prøve seg frem.

Velbekomme! ❤

Dette innlegget ble publisert i Sunne oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Proteinpizza – næringsrik og en fryd for ganen!

  1. Tilbaketråkk: Fredag! – Susanne's Blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s