Probiotika og Mageproblemer Del II

For litt siden skrev jeg et innlegg om probiotika og mageproblemer. I og med at tarmen er en stor del av kroppen vår og utrolig viktig for en generelt god helse ønsker jeg å følge opp dette innlegget. Jeg har nå startet på Pure Biotic sitt nye produkt Tarm og er spent på hvordan kroppen min reagerer fremover. Tarm består av 80 milliarder bakterier i motsetning til Pure Biotic sin kvinne som inneholder 50 milliarder per kapsel. Dette er det meste jeg noensinne har tilført så jeg er så klart nysgjerrig på om dette kan hjelpe meg, og eventuelt mange andre med lignende problemer.

Tarmen er en meget stor del av kroppen, og visste du at en stor del av den generelle helsen din er avhengig av en velfungerende tykk- og tynntarm? At kjemiske tilsetningsstoffer, medisiner, kosthold og lignende påvirker tarmen i en svært stor grad? At en tarm som ikke fungerer normalt kan påvirke andre faktorer enn «bare» fordøyelsen? At du kan få nedsatt immunforsvar, betennelser og lignende dersom tarmen ikke fungerer optimalt? Ikke? Joda, det er slik det fungerer i de aller fleste tilfeller, og det er helt utrolig mange som sliter med det som er skrevet overfor. Det er selvfølgelig mye som spiller inn, som for eksempel gener, men jeg personlig mener det er så mye mer som står bak. Kroppen og tarmen blir utsatt for utrolig mye press og stress i hverdagen og folk tar helt ufattelig lite hensyn til at kroppen ikke er en maskin! Hvor ble det av viten om at du faktisk har fått tildelt kun en kropp? En kropp du faktisk skal leve i resten av livet? Jeg mener ikke at man skal være helt A4 og ta hensyn til hver minste lille ting, men det er veldig lurt å ta litt hensyn og ikke kjøre den i grøfta gang på gang og forvente at den skal gjøre det du ber den om?

I og med at vi faktisk utsetter kroppen vår for mer eller mindre stor belastning så er det minste du kan gjøre for den å tilføre litt gode bakterier som kan være med å rydde opp og balansere. Og før du tenker at jeg blir sponset – nei, jeg blir ikke det, men jeg kan gå 100% god for hvilken påvirkning probiotika har og har hatt på kroppen min og det finnes virkelig ingen tvil. Det er bra for kroppen! Er du usikker? Test det ut. Du har overhodet ingenting å tape på det, bortsett fra at det dessverre koster litt. Og når det kommer til det økonomiske – har du tenkt på hvor mange unødvendige ting du kjøper? Jeg personlig bytter lett en genser til fordel for helsen min. Når det gjelder hvor lenge – det er helt avhengig av hva du har utsatt kroppen din for og i hvilken tilstand den befinner seg i. Jeg har ingen planer om å slutte med probiotika med det første.

12053232_10156135816395173_249176621_n

Uansett, du er ikke dårlig sier du? Det sa jeg også helt til jeg fikk Ulcerøs Kollit og livet raste litt smått sammen. Det er virkelig ikke morsomt å få en sykdom du får beskjed om at du skal leve med resten av livet, som inkluderer inkluderer tarm, dårlig fordøyelse, luft i magen, blodig avføring, lite energi og som påvirkes av kosthold, diverse og ikke minst stress, som 17 åring. Det kan jeg definitivt skrive under på og skammen jeg følte på var ubeskrivelig. Spesielt når jeg var inn og ut på legekontoret for å ta diverse tester og undersøkelser for å finne ut av symptomene.

Mitt kosthold årene før påvisning av sykdommen bestod av en mengde stivelse som er vanskelig å bryte ned for kroppen, jeg gikk på astma- og allergimedisiner, hadde et OK-aktivt liv og jeg hadde så klart tatt de vaksinene som skulle tas oppover igjennom årene. I tillegg til drakk jeg alkohol i helgene, og festrøyket (sorry pappa!). Hva som er skylden i at jeg fikk den autoimmune sykdommen Ulcerøs Kollit? Jeg aner ikke og jeg kan ikke påsta noe 100%, men jeg antar at det er summen av alt. Et mer eller mindre ugunstig kosthold med generelt lite og hensiktmessig næring, vaksiner, alkohol, røyk, medisiner, ytre påvirkning av kjemikalier og lignende og muligens gener (?). Grunnen til at jeg setter et spørsmålstegn bak gener er fordi det ikke finnes noen i familien min som har denne sykdommen, bortsett fra en (?) fjern slektning litt langt ute i rekken. Dessuten er immunforsvaret mitt generelt knallbra i disse tider bortsett fra Ulcerøs Kolliten (bank i bordet!). Hva sistnevnte skyldes? Tja.. Det er ikke godt å si, men tror ikke man kan se bort i fra et godt og næringsrikt kosthold + vitaminer, mineraler, omega 3 og spesielt probiotika.

Mennesker generelt og de med autoimmune sykdommer som fibromyalgi, revmatisme, chrons, ulcerøs kollit og lignende mener jeg kunne dratt svært stor nytte av å tilføre kroppen sin probiotika for å rette opp i ubalanser og en skakk-kjørt tarm? Det blir bare flere og flere med diverse plager, og i slike tilfeller anbefaler jeg stort sett probiotika da jeg har sett og følt hva det kan gjøre for kroppen. I tillegg til probiotika kan man også tilføre kroppen prebiotika som er mat til bakteriene. Disse kan være med å vedlikeholde og sørge for at bakteriene i tarmen har det slik de skal. Vinn-vinn slik jeg ser det. Fermentering av mat er blant annet noe som er svært i vinden om dagen, men så langt har ikke jeg kommet enda. Det er godt mulig dette skal testes ut i nær fremtid, men alt til sin tid.

I mellomtiden fortsetter jeg med min kjære probiotika som jeg skryter opp i skyene, samt et godt og næringsrikt kosthold, en aktiv livsstil og det som hører med. Misforstå meg rett – jeg lever ikke helt A4, men jeg legger til rette for en kropp som stort sett er fornøyd i en ellers stressende hverdag med litt for mange gjøremål!

God lørdag! ❤

Dette innlegget ble publisert i Generelt og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s