Mageproblemer og Probiotika

Som veldig mange vet så har jeg Ulcerøs Kollit. Jeg klarer til min store glede å holde denne autoimmune sykdommen noenlunde i sjakk og dette tror jeg avhenger av en rekke faktorer – der i blant probiotika. Kosthold er selvfølgelig en annen faktor, men dette tenker jeg å ta for meg i et annet innlegg da temaet er uendelig stort og omfattende.

Jeg har testet probiotika fra et par tre produsenter og har helt klart funnet min store favoritt. Jeg merker bedring omtrentlig med en gang jeg starter på disse og kan derfor gå 100% god for den. Jeg har vekslet mellom ulike typer for å teste og jeg tror derfor ikke det er noen tilfeldighet.

Merket er Pure Biotic av typen kvinne. Kapslene inneholder 50 milliarder levende bakterier og skal hjelpe tarmene ved at de tilfører bakterier. Tarmen er nemlig nødt til å ha en viss mengde bakterier for å fungere optimalt. På grunn av legemidler, et ugunstig kosthold, kjemiske stoffer ++ er det dessverre mange som har en tarm og et fordøyelsessystem som ikke fungerer som det skal. Dette er svært uheldig da det oppstår en kjedereaksjon med diverse uheldige utfall – som for eksempel autoimmune sykdommer, allergier, nedsatt immunforsvar og så videre.

12053232_10156135816395173_249176621_n

Jeg har personlig gått på probiotika i flere år nå og jeg kan vel telle årene på to hender pluss minus. Det er relativt kostbart, men definitivt verdt det da det gir meg en enklere hverdag med litt færre plager. Jeg kunne ikke valgt så mye annet bedre å bruke pengene på med andre ord og ser ikke på dette som noen quick-fix. Alt er relativt når det kommer til hvor lenge en bør innta slike kapsler. Noen trenger det mer enn andre. Og bare for å ha ting på det rene – jeg blir ikke sponset med dette produktet. Jeg ønsker rett og slett å dele mine positive erfaringer med andre som kanskje har lignende problemer. Jeg vet veldig godt hvordan det er å ha mer eller mindre dårlige dager – og jeg unner ingen å ha det. Spesielt ikke i et samfunn hvor tarm, do-besøk og slike ting mildt sagt er tabu!

Om et par ukers tid skal jeg teste et nytt produkt fra Pure Biotic – nemlig ett som heter Tarm. Kapslene består av 80 milliarder bakterier og kan med fordel brukes av mennesker som har Chrons, Ulcerøs Kollit og det en kaller IBS (irritabel tarmsyndrom). Jeg ser veldig frem til å teste og se om det kan hjelpe meg ytterligere. Etter at jeg har tatt disse kapslene i en månedstid ønsker jeg selvfølgelig å dele mine erfaringer med dere. I og med at jeg, i tillegg til å kjenne på kroppen, leverer prøver til Lovisenberg Diakonale sykehus vil jeg kunne gi dere et ganske konkret svar på om det har hjulpet eller ei. Spennende!

Mitt største ønske er å hjelpe deg slik at du kan ha en så bra hverdag som overhodet mulig! Trenger du derfor noen tips på veien når det gjelder mageproblemer, probiotika, kosthold eller lignende? Send meg en uforpliktende mail her.

Dette innlegget ble publisert i Generelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Mageproblemer og Probiotika

 1. Isabel sier:

  Hurra for et flott innlegg om et tema få tør å prate om ! Har selv samme sykdom, men har ikke testet disse kapslene. Det akter jeg å gjøre nå 🙂 Takk !

 2. Camilla Hoset Ohrvik sier:

  Hei! Jeg lurer på hvordan testingen gikk? Jeg har ibs, og tenker å prøve ut probiotika 🙂

  • Hei 🙂

   Testingen har gått veldig bra! Jeg ble friskmeldt fra betennelse i tarmen i mars! 😀 Bruker fremdeles probiotika. Akkurat nå er jeg på andre glasset med Bio Dophilus Gold 50 milliarder. Godt mulig jeg tar en runde med Pure Biotic 80 milliarder etter dette glasset. Drikker også kombucha 🙂

   Anbefaler probiotika på det sterkeste! 🙂

   Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s