Sjokolade (og kaffe..)

De som kjenner meg godt gjetter nok disse to ganske raskt, men for dere andre så er det selvfølgelig vanlig sort kaffe og mørk sjokolade!

I og med at jeg er litt «helsefreak» og er opptatt av hva jeg putter i kroppen min – ikke på grunn av kroppshysteri, men på grunn av helse og velvære – velger jeg kun sjokolade som er ok hva gjelder innhold, og som ikke er behandlet altfor mye. Det samme gjelder kaffe (jeg bestiller faktisk kaffen min fra USA).

Når det kommer til sjokolade er den best – i mine øyne – når den har en høy prosent av kakao (fra 70%-92%), at den ikke har vanlig raffinert sukker, men for eksempel rårørsukker (helst langt ned på ingredienslista) eller kokosblomstsukker, at kakaoen ikke er altfor behandlet slik at den har mistet alt av næringsstoffer og at den er økologisk. Den vanlige sjokoladen i matbutikken får derfor ingen høy score hos meg og jeg velger å kjøpe sjokoladen min på helsekost som regel eller bestille den fra utlandet. Det hender selvfølgelig at jeg spiser vanlig sjokolade, men det er ikke denne som er førstevalget når jeg spiser sjokolade til morgenkaffen min ❤

IMG_3065

Min topp 3 liste når det gjelder mørk sjokolade ser slik ut:

1. Vivani mørk sjokolade 92%, søtet med kokosblomstssukker. Fantastisk god på smak! Den er faktisk så god at jeg drar helt ned til byen for å kjøpe den. Jeg handler denne på Sunkost på Gunerius i Oslo. Denne butikken har mye snadder jeg dessverre ikke får kjøpt der hvor jeg jobber selv. Til gjengjeld setter jeg litt mer pris på sjokoladen da den kommer «langveis» fra.

2. Green & Black`s Organic mørk sjokolade med garantert 85% kakao. Litt annerledes på smak, inneholder rårørsukker nederst på listen og vanilje. Veldig god denne også og anbefales helt klart. Ligger som regel en plate i kjøleskapet mitt til enhver tid.

3. Ombar. Dette er råsjokolade på sitt beste, men er dessverre litt for dyr i mine øyne. Sjokoladeplaten er pitteliten, men verdt det de få gangene jeg unner meg denne herligheten. Ingredienslisten er helt topp og den kan helt klart spises med god samvittighet!

Kakao inneholder rikelige mengder med antioksidanter, er bra for kroppen og er min pittelille vei til lykke. Jeg unner meg en bit eller to hver dag og spiser disse med god samvittighet. Kutter man ned på alt annet drit så er det nemlig ikke noe i veien for å kose seg litt hver dag.Alt med måte og sunn fornuft er det som gjelder! ❤

Husk derimot på en ting; det er ikke all sjokolade som er bra for kroppen – uansett hva enkelte artikler forteller deg. Det er mange faktorer som spiller inn for at kakaoen/sjokoladen skal ha en helsegevinst, og en god del sjokoalde er behandlet så til de grader at det ikke er mer næringsstoffer igjen omtrent. Synd, trist, leit, men sant!

God helg! ❤

Dette innlegget ble publisert i Kostholdstips og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s