Blomkålsuppe

En av mine nyeste «oppdagelser» på matfronten er blomkålsuppe. Jeg har aldri vært noen suppeperson – ene og alene fordi jeg ikke har følt at jeg har blitt mett av det tidligere. Blomkålsuppe har jeg derimot falt litt for i det siste og med en egen vri ble suppen mer enn god!

Orginaloppskriften finner du her.

Ingredienser til 2 posjoner:
1 blomkålhode
1 liten løk (gul)
3-4 fedd hvitløk
4 dl vann
1 dl kremfløte
Salt og pepper ut i fra smak
Smør (meierismør)
4 remser bacon

bilde (6)

Fremgangsmåte:
*Ha vann og fløte oppi en kasserolle *Kutt opp blomkålroser *Stek løk og hvitløk gyllent i stekepanne med litt smør og ha dette oppi kasserollen *Kok opp og la stå i ca 15 minutter med lokk – bruk deretter stavmikser *Stek  bacon som er kuttet i terninger på slutten av koketiden og server dette sammen med suppen i en dyp skål.  Ha gjerne hjemmelaget knekkebrød eller lignende ved siden av. 

Enkelt, smakfullt og helt ypperlig når mørket kryper frem!

God kveld! ❤

Dette innlegget ble publisert i Kostholdstips og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s