Endringer – what to do?

Endringer i livet skjer uansett om du har lyst til det eller ikke. Noen ganger så har vi mulighet til å ta kontroll over disse, mens andre ganger så er det ikke like enkelt. Endringer i livet er for mange skummelt, og i mange tilfeller krever disse at du går utenfor din komfortsone. Det å gå på utsiden av denne er ofte forbundet med det som er utrygt og usikkert – med andre ord så kan det være rimelig skummelt.

Så hva kan man gjøre når slike endringer oppstår? Skal man legge seg ned og gi opp, eller skal man møte endringene med en innstilling som er det stikk motsatte?

I noen tilfeller kan jeg love deg at det faktisk hjelper å legge seg ned og få ut litt frustrasjon. Jeg har selv gjort det mang en gang, og det har fungert sabla bra! Du blir relativt sliten, men i etterkant så tenker du – tro det eller ei – klarere! Hvert fall så har det vært slik i min situasjon. Jeg husker spesielt en episode i forbindelse med en av mine første eksamener på bacheloren. Jeg gråt vel nesten hele fredagen, en rekke ganger i løpet av helgen, men jeg klarte til min store overraskelse å få en A likevel! På den annen side så er jo ikke dette noe jeg anbefaler – langt der i fra. Det jeg anbefaler, og som jeg forsøker å gjøre selv når jeg møter på endringer er å tenke positivt og forsøke å se alt det gode som kan komme ut av en eller flere endringer!

10719406_10154699761155173_1683662419_n

Ei frøken jeg jobber med per dags dato er på vei til å bryte ut av et enormt mønster og bevege seg ut på noe som er veldig skummelt i hennes tilfelle! Dette er endringer som krever mye mot og det er nesten en selvfølge at det er mer eller mindre skummelt. I hennes tilfelle rådet jeg henne om å skrive en for-liste, og droppe mot-listen. Årsaken til dette er for å fokusere kun på det som faktisk kan bli bra – for det er stor sannsynlighet for at det faktisk blir det!

Det er egentlig ikke noe vits å dra frem alt det som kan gå galt – for hvis det gjør det – så gjør det det. Det eneste en kan gjøre da er å forsøke på nytt, og i det store og det hele så har man antakeligvis lært tonnevis av erfaringen og kan gå videre og møte større utfordringer og endringer senere i livet! Det er dumt å ta sorgene på forskudd med andre ord.

Så – what to do når det skjer noe i livet som er usikkert, utrygt og utenfor komfortsonen?

 • Tenk positivt – det er stor sannsynlighet for at det vil komme mye godt ut av det som er på vei til å skje
 • Skriv en for-liste omkring det positive ved det
 • Lær av det!

Ha en flott lillelørdag! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Generelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Endringer – what to do?

 1. tonje sier:

  Du skriver så utrolig bra og motiverende, Catharina. Jeg finner meg selv i å skrive ned stikkord fra flere av innleggene dine som jeg bruker for motivasjon og som påminnelser når hverdagen blir tøff. Temaene er så treffende og relevante + at det er morsomt å lese noe som er skrevet så reflektert. man merker at det du skriver er noe du ‘brenner’ for og er gjennomtenkt – det gir leserglede! Keep up the good work, girl! 🙂

  • Takk Tonje 🙂

   Godt å høre at jeg inspirerer! Det er ikke noe jeg ønsker mer enn det, og slike tilbakemeldinger gjør meg utrolig glad!

   Ønsker deg og dine en fantastisk bra helg! 🙂 Nyt den!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s