Knekkebrød som passer ypperlig til kvelds

På kveldstid er jeg glad i mat som går raskt å tilberede og som samtidig er smakfult. Som nordmann er jeg også glad i mat man kan ha pålegg på. På grunn av en sensitiv kropp går min i spader om den får vanlige knekkebrød, og løsningen er derfor å lage egne. Vil i den anledning dele min favorittoppskrift, som er meget enkel:

  • 2 dl solsikkekjerner
  • 3 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 dl mandelmel / kokosmel
  • 2 ss fiberhusk (ikke bruk for mye!)
  • 2 ts himalayasalt
  • 5 dl vann

Sett ovnen på 160 grader (varmluft). Rør det tørre sammen før du tilsetter vann. La røren stå og svelle litt, før du fordeler den på to stekeplater ikledd bakepapir. Knekkebrødene stekes deretter i 70 minutter. Bytt plass på brettene ca. 2 ganger i løpet av steketiden, og skjær opp i passe store knekkebrødplater etter ca. 20 minutter (da har det fått satt seg litt og platene holder fasongen hele steketiden)

bilde

Oppskriften er hentet fra boken Fristende Lavkarbo, men jeg har erstattet 2 dl linfrø med 1 dl sesamfrø og gresskarkjerner.

Til kveldsmat liker jeg personlig å ha på kokte egg og tomat, skinke og til tider noen bananskiver.

Håper det smaker! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Kostholdstips, Sunne oppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Knekkebrød som passer ypperlig til kvelds

  1. Tilbaketråkk: Blomkålsuppe | Catharina Nerland

  2. Tilbaketråkk: Et litt annerledes, men digg pålegg? | Catharina Nerland – Styrkecoach & Personlig Trener

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s