På kveldstid er jeg glad i mat som går raskt å tilberede og som samtidig er smakfult. Som nordmann er jeg også glad i mat man kan ha pålegg på. På grunn av en sensitiv kropp går min i spader om den får vanlige knekkebrød, og løsningen er derfor å lage egne. Vil i den anledning dele min favorittoppskrift, som er meget enkel:
- 2 dl solsikkekjerner
- 3 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 2 dl mandelmel / kokosmel
- 2 ss fiberhusk (ikke bruk for mye!)
- 2 ts himalayasalt
- 5 dl vann
Sett ovnen på 160 grader (varmluft). Rør det tørre sammen før du tilsetter vann. La røren stå og svelle litt, før du fordeler den på to stekeplater ikledd bakepapir. Knekkebrødene stekes deretter i 70 minutter. Bytt plass på brettene ca. 2 ganger i løpet av steketiden, og skjær opp i passe store knekkebrødplater etter ca. 20 minutter (da har det fått satt seg litt og platene holder fasongen hele steketiden)
Oppskriften er hentet fra boken Fristende Lavkarbo, men jeg har erstattet 2 dl linfrø med 1 dl sesamfrø og gresskarkjerner.
Til kveldsmat liker jeg personlig å ha på kokte egg og tomat, skinke og til tider noen bananskiver.
Håper det smaker! 🙂
Tilbaketråkk: Blomkålsuppe | Catharina Nerland
Tilbaketråkk: Et litt annerledes, men digg pålegg? | Catharina Nerland – Styrkecoach & Personlig Trener