Fed-Up av ordet: MÅ!

Mye vil ha mer er det noe som heter, og i denne jungelen er det lett å gå seg vill. Jeg har personlig gått meg vill mengder av ganger, men klarer heldigvis å finne tilbake på sporet før det er for sent. Før påsken (eller i påsken) skrev jeg et innlegg om at jeg hadde vært trenings- og matlei. Sannheten er at jeg generelt sett var lei av det meste. Jeg var lei av jobb, trening, mat, men mest av alt var jeg lei av å gjøre ting som måtte gjøres!

Min løsning på dette var derfor å gjøre saker og ting på trass, spise mer usunt og roe ned på treningen. I stedet for styrke gikk jeg på tur i skog og mark, og ville jeg ha en Questbar (eller sjokolade for den saks skyld) – ja da spiste jeg det! Ville jeg legge meg sent og sove lenge – så gjorde jeg det. Og det var akkurat en slik holdning jeg trengte. Påsken gjorde meg med andre ord godt, til tross for at sjokoladen blant annet gjorde at jeg fikk vondt i magen 😛

Jeg er nemlig mektig lei av ordet MÅ i min egen hverdag, og jeg kjenner det har en enormt negativ innvirkning på meg. Jeg har alltid lidd av «snillpike-syndromet» og stiller ufattelig høye krav til meg selv. Når jeg ikke får til det jeg ønsker å få til, så stiller jeg gjerne enda høyere krav til meg selv og blir skuffet. Dette gjør at jeg trolig går rundt med et kronisk forhøyet kortisolnivå som gjør at kroppen og hodet mitt er helt på bærtur. Nå om dagen føles det på den annen side som at jeg er på vei tilbake til sporet. Jeg spiser mat fordi jeg har lyst på, – ikke fordi jeg MÅ. Jeg trener og tar de øvelsene jeg har lyst til – rett og slett fordi jeg har lyst. Vil jeg gå morgentur klokken 0600 om morningen så er det fordi jeg trives med det – og ikke fordi noen forteller meg at det er bra.

IMG_20131030_121404

Vi lever i en utrolig kroppsfiksert verden, og det er utrolig lett å gå seg vill – sørg derfor for at du har mennesker rundt deg som tar vare på deg, og at hodet er på plass. Er det virkelig verdt det å sulte seg igjennom dagene eller trene til du omtrent stuper? Er det vits å gå rundt som en tikkende bombe som er klar til å ta sats oppi kjøkkenskuffen for å se om det er noe godt der? Svaret på disse spørsmålene er et stort og rungende NEI fra min side!

Vi lever bare en gang – gjør det verdt det! ❤

Dette innlegget ble publisert i Generelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s