«Men.. Hva spiser du egentlig da?»

Dette er et ofte stilt spørsmål som jeg omtrent hører daglig. En verden uten brød, korn, pasta, ris, poteter og en rekke andre produkter er en verden uten mat for veldig mange.

Min tante stilte meg dette spørsmålet senest i går. Jeg har forsøkt å få henne til å avstå fra stivelsesrike produkter på grunn av en sykdom hun dessverre fikk for et par år tilbake (fibromyalgi). Jeg har nemlig en tro på at slike produkter skaper unødvendig sykdom og at en kan få det veldig mye bedre uten. Jeg har selv opplevd store forandringer og snakker av erfaring!

Så hva spiser jeg egentlig? Jeg spiser mye god mat. Jeg spiser meg alltid sånn passe mett (jeg sulter ikke, for å si det sånn). Jeg spiser variert. Og sist, men ikke minst: maten jeg spiser er utrolig smakfull!

IMG_20131125_115100 IMG_20130607_211911 IMG_20140105_184550

Typiske produkter i mitt kjøle- og kjøkkenskap:

  • Grønnsaker som salat, tomat, agurk, paprika
  • Kylling, fisk og kjøtt
  • Bacon
  • Nøtter og frø
  • Cottage Cheese
  • Kesam
  • Frosne bær
  • Meieriprodukter som gulost, fløte, meierismør, seterrømme og lignende
  • Egg
  • Kjøttpålegg
  • Frukt (kun en sjelden gang. Jeg opplever ekstremt sukkersug ved inntak av frukt)
  • Mørk økologisk sjokolade (tar en liten bit i ny og ne)

I tillegg til dette bruker jeg:

  • Sukrin, sukrinmelis og sukringold
  • Kokossukker (smaker karamel)
  • Kokosolje, kokossmør og kokosmasse
  • Kokosmel (til bakst)
  • Mandelmel
  • Nøttesmør
  • Kakemix (Funksjonellmat)
  • Brødmix (funksjonellmat), etc.

Jeg forsøker å spise kun 4 ganger daglig, og uten mellommåltider. Hvis jeg blir sulten hender det jeg tar en kaffe med litt kremfløte, nøtter eller noe pålegg. Frokosten min er alltid fast med cottage cheese, bringebær og ca. 4 ss nøtteblanding – rett og slett fordi jeg elsker det! Lunsjen består som regel av omelett med bacon/laks eller rester fra middagen dagen før. En typisk middag er tacosalat, laks stekt i panne, laks stekt i ovn, kylling, omelett, etc. Og sist, men ikke minst spiser jeg som regel 2 stk rundtsykker (funksjonellmat sin brødmix) med pålegg, egg med laks, proteinpannekaker, etc., til kvelds.

Som dere kan se så er mitt kosthold langt i fra kjedelig! Det handler rett og slett om å være kreativ! Det finnes enormt mye god mat å velge mellom – og en behøver ikke all denne stivelsen og ferdigmaten.

Livet er «enklere» med alle disse stivelsesproduktene – det er jeg helt enig i, men det handler ene og alene om endringer. Det er omtrentlig 3 år siden jeg kuttet ut slike produkter – og jeg angrer ikke et sekund! Jeg har det mye bedre, jeg har ingen symptomer på sykdommen min og jeg spiser smakfull mat 🙂

Det kan faktisk ikke bli bedre enn det!

IMG_20140117_153019

Dette innlegget ble publisert i Generelt, Kostholdstips og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s