Nyttårsforsetter og andre mål i livet..

I går var jeg på temadag i regi av AFPT om overvekt, og Øyvind Hammer sa noe meget interessant. Han snakket om hvorfor nyttårsforsetter alltid dabber av og hvorfor så mange IKKE når målene de setter seg.

Nyttårsforsetter er linket opp mot forventninger – og de forventningene enkelte har er at disse forsettene ikke kommer til å holdes – noe vi får bevis på gang på gang hvert eneste år. Hvert fall når det gjelder treningssentre. I starten av januar er det stappfullt, mens i februar/mars måned er de aller fleste blitt støttemedlemmer..igjen.. Årsaken til dette, i følge Hammer er at vi forventer at det skal gå rett vest. Vi forventer at ting skal dabbe av, vi forventer at vi ikke skal klare det og viktigst av alt – vi VIL det ikke godt nok!

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg så er en nødt til å VIRKELIG VILLE endre seg hvis en skal få til noe. En er nødt til å virkelig gå inn for å nå målet en har satt seg. Blir det halvveis så er sjansen minimal for at en klarer det. Du må ville det av hele ditt hjertet – og hvis dette er tilfelle kan du klare omtrent absolutt alt! Hvorfor? Fordi du er villig til å gjøre omtrent hva det skulle være for å nå målet ditt. Du er villig til å slite, du er villig til å kutte ut mat du elsker og du er villig til å endre deg.

Veldig ofte når jeg jobber mentalt med meg selv – eller andre – så passer jeg hele tiden på å ikke bruke negativt ladede ord, som for eksempel ikke og nei – fordi du da tiltrekker deg negative handlinger. Tro det eller ei, men det er slik jeg mener ting fungerer. Jeg tror på The Secret – og jeg tror at du tiltrekker deg det du tenker på. Tenker du at ting skal gå til helvette og at du ikke kommer til å klare det – there you go – your wish is your command!

Du er nødt til å omstille tankene dine – du er nødt til å virkelig ville – og du er nødt til å holde ut!

Screenshot_2013-06-17-09-10-41-1

For at ting skal skje så må du, i tillegg til alt det over, flytte komfortsonen din – og i slike tilfeller er det veldig greit å ha noen å lene seg på. Om det er familie, venner, en personlig trener eller andre støttespillere er det samme – bare alternativet får deg til målet ditt, samtidig som det hjelper deg til å faktisk tro at du kan nå det. Hvis det du har gjort hittil ikke fungerer – hvorfor ikke søke andre alternativer? Det kan være det vil endre livet ditt og at du faktisk oppnår det du ønsker 🙂

Ha en flott helg!

Dette innlegget ble publisert i Generelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s