Mathysteri og et litt annerledes kosthold :)

Mat er en viktig del av en sunn og aktiv livsstil – det trenger jeg ikke å legge skjul på, og jeg vil derfor ytre noen meninger omkring dette og mitt kosthold. Jeg har andre meninger enn veldig mange, fordi jeg har følt sykdom på kroppen og hva mat kan gjøre med dette. Jeg har lest mye, og jeg er 100 % overbevist om at jeg ble syk pga. norsk husmannskost. På grunn av mitt syn på saker og ting har jeg måttet trå varsomt for å ikke tråkke noen på tærne, og det gjelder å velge samtaler med omhu – for brødskiva er for veldig mange hellig!

Veldig ofte når jeg snakker mat med mennesker, kolleger, venner, familie eller kunder får jeg et «dømmende» blikk ettersom jeg ikke spiser pasta, ris, potet, brød, korn-produkter og slikt. Et spørsmål jeg ofte får da er: «Hva spiser du da?» – Du kan jo ikke spise noe! Jo, det kan jeg – og jeg kan love deg at jeg spiser mye god mat (jeg er et matvrak!). Mitt kosthold vil nok på den annen side virke veldig kjedelig for mange, men for min del så trives jeg utrolig godt med det. Jeg har et motto her i livet og det er at det enkle ofte er det beste, noe som også gjelder mine valg omkring mat. Det går mye i brokkoli, kylling, cottage cheese, bær, etc., men det er ikke fordi jeg føler at jeg MÅ spise dette. Det er enkelt og greit fordi det er utrolig enkelt å tilberede.Jeg er med andre ord ikke ekstremt glad i å lage mat – så det går mer eller mindre på autopilot. Under ser dere et bilde av en typisk matdag for meg – minus frokosten (som jeg for øvrig gleder meg til hver eneste gang – NAM!)

2013-11-06 11.58.09-1

Etter at jeg «la om» til min «nye» livvstil har jeg møtt mye motstand. Jeg har vært irritert, nærtagen, trist og lei – ofte! Hver gang jeg har avstått fra diverse produkter i sosiale lag har jeg som regel fått en eller annen kommentar om at jeg må unne meg noe, eller kose meg litt – for vi lever jo tross alt bare en gang. Hørt den før? ^^ Innlegget i går forklarer veldig mye av hvorfor jeg tar de valgene jeg gjør, og hvorfor jeg spiser den maten jeg velger å spise. Jeg gjør det rett og slett for å ha det bra med meg selv, og fordi jeg trives med maten jeg spiser.

Det å gå i mot strømmen i dagens sammfunn er, for å si det mildt, veldig vanskelig! Du har slankehysteri til tusen over sosiale media,»oppskrifter» på den ene livsstilen etter den andre, norsk husmannskost som enhver nordmann har vokst opp med, en skal være slank med muskler den ene dagen og stor og muskuløs den andre. Den ene etter den andre vet hva som er best, og det er med andre ord lett å bli forvirret over hva en skal tro og gjøre. Og det er ikke rart. Vi er alle ulike, og vi har alle ulike verdier, meninger og behov. Det som fungerer for en person, behøver ikke å fungere for en annen. Dette er en nødt til å huske oppi alt dette kaoset. Hva om det finnes en annen side av saken enn den du faktisk ser? Har du tenkt på det hver gang du «kritiserer» eller «kommenterer» noens spisevaner?

Poenget med dette innlegget: Det er viktig å ha en sunn tilnærming til mat og trening, samtidig som det er viktig å gjøre det som er best for en selv. Det er ditt liv – det er din mat – og det er ditt valg! Do what makes you happy (såfremt det ikke går på bekostning av helse)! ❤ Det er viktig å ikke ha et anstrengt forhold til mat og trening, og jeg beklager på forhånd hvis noen føler at jeg tråkker dem på tærne, men dette er mine meninger. Jeg vet det er mange som sliter med kostholdet, og jeg har vært der selv. Heldigvis har jeg kommet meg ut av det og jeg har lært ekstremt mye. Det er kanskje enkelt for meg å si, tenker du, men du kan – hvis du virkelig vil!

2013-11-06 12.24.09

Når det er sagt er smågodt (& sjokolade) min aller største svakhet – så jeg unner meg faktisk noe, men i mindre grad enn hva kanskje Ola og Kari Nordmann syns er ok ^^ 🙂 Jeg er ikke helt robot – til tross for at enkelte tror det ^^ Nå er det straks avgårde til Sunkost for å lære litt mer – Ha en flott dag alle sammen 🙂

Dette innlegget ble publisert i Kostholdstips og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Mathysteri og et litt annerledes kosthold :)

  1. Anita sier:

    Dine mat-retter og matvaner er helt nydelige… Har vel sittet mang en gang og følt suget i magen når du legger innpå de nydeligste retter…og jeg har sittet der med «husmannskosten» min. Men fortsett med dine herlige retter, men lag gjerne en ekstra porsjon til meg – hehe!
    Må jo også si tusen takk for kostholdsplan som du har laget til meg – så jeg er nok også på riktig vei etterhvert!
    Klem 🙂

  2. Det er de så absolutt! 🙂 Elsker maten jeg spiser ❤ Jeg har selvfølgelig dager hvor jeg savner brød, havregryn, boller, etc., men ved å minne meg selv på hvor ukomfertabel jeg føler meg og hvor vondt jeg får i magen hvis jeg inntar slike produkter er det lett å holde seg unna 🙂

    Du er definitivt på riktig vei – det er kroppen din et bevis på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s